Desirée

Spring Break pt. 4
På söndagen var planen att besöka en kyrka som tillhör Hillsong Church, men det visade sig vara 40 min promenad från boendet så jag hoppade över det. Jag tog mig istället till Capitol Hill, men passerade även Union station för stt uppleva lite gamla minnen. 
Avslutade dagen med History of American Indian Museum.

(null)
Minns att vi var på union station några gånger och vid alla de tillfällena var det nåt som hände haha. En gång skulle vi (jag och au pair-kompisarna) åka med en 6am buss därifrån till NYC och vi blev såååå sena där på morgonen pga att tunnelbanan inte gick som vi trodde. Vi fick ta en buss som var så seg som jagvetintevad och sen en taxi för att till slut komma fram till union station typ 5:55am! Det va en sån där taxiresa som man bara ser på film ni vet när en typ ropar "follow that car" fast vi sa istället "så fort som möjligt till union station!".

 
 Här följer ett antal selfies vid the capitol ;) med the Washington Monument i bakgrunden.

 
 
 
 
 
 Supreme Court

 Andra sidan av the capitol building.

 Till höger sitter the Senate och till vänster the House.

 Museum of American Indian History.

Häftig byggnad.

 
 
 Här var en utställning över olika saker, varumärken etc. man möter i vardagen i USA som på ett eller annat sätt har koppling till eller ursprung indian-kulturen.

 
En annan del av museet. Detta är fjädrar från en örn, som fick bäras om man gjort något enastående för sin klan. Ungefär.

Här handlade det om Inkaindianer och bl.a. deras fantastiska hantverk som syns i t.ex denna hängbro. Skulle ni våga gå på en sån?

 "Tree of friendship" . En typ av fredsmäklande mellan Oneida triben och general George Washington.
 
-.- 
 



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress