Desirée

Top Golf
I Måndagskväll hade vi (Julie, Michelle, Noor, Nicole och jag) planerat in en minst sagt annorlunda aktivitet. Top Golf! Har ni testat det? Vet inte om det finns i Sverige. Det går iaf till så att man bokar ett bord/ bås och så står man där (Utomhus fast  ändå inne?) och slår golfbollar och hoppas att man ska plocka poäng genom att träffa olika "hål". Lite som på en ranch? Jämför det annars med att bowla; Man hyr en "bana" och spelar några stycken mot varandra.
Jag trodde ju inte jag skulle träffa enda boll, men tänka sig(!) det gjorde jag även om det inte skedde på det snyggaste/skickligaste sättet kanske haha. Det var i alla fall väldigt roligt!
Vill ni kolla in anläggningen mer noga så har ni deras website -->här <--. 
Efter en timmes spel åkte vi till Olive Garden och åt, och drack kaffe. Min roomie tycker jag dricker kaffe hela tiden haha. Men jag måste ha kaffet! Det kompromissar man INTE bort. Just i detta nu när jag sitter på biblan och pluggar så känner jag doften av Texas Pecan! Eller möjligtvis Hazelnut. Bäst jag går hem och brygger mig en kopp snart! Men först ska jag läsa klart en artikel om "Positive Behavior Support" som ingår i den enda kvällskursen jag tar: "Motivationg and Managing Students in the Classroom".
 
Ha en fin onsdagskväll alla! 
 
 

Julie (roomie), Michelle, Noor, Nicole, o så lilla jag.
 
 
The Score... :D
 
 

Haha, ser ni bollen?Fort Worth Skyline kvällstid
 
Spectacular Things...
En bok jag läser just nu är Brian D. Schultzs Spectacular Things Happens Along the Way -Lessons from an Urban Classroom. 
Det är en bok som ingår i kursen "Professional Roles and Responsibilities" och som är helt makalös! 
Brian är en relativt nyexaminerad lärare som fått anställning på ett mellanstadie i en fattig förort till Chicago. Alltså verkligen enkla förhållanden pratat vi nu! 
Ingen elev i klassen han hamnat i är egentligen intresserad av "skoljobb" eftersom de inte ser meningen med det. "Varför plugga liksom? Bor man i det här området kommer man ändå ingen vart och det är bara onödigt att lägga energi på sånt som inte har nån betydelse". Typ den attityden är det och Eleverna går i femman (motsvarande 6an i Sverige skulle jag tro)...ganska deprimerande med andra ord.
Brian vill ändra på detta genom att han ifrågasätter läroplan-kursplan, och "plugga inför provet"-mentalitet som skolans ledning verkar ha. Istället vill han experimentera fram sin egen läroplan och arbeta mer "hands-on" och ämnesöverskridande, något han faktiskt lyckas ganska bra med. Det som sker är revolutionerande för eleverna eftersom de börjar se arbetet i skolan som "-det är inte nåt skoljobb! Det här är viktigt!" . Citatet yttrades från en av eleverna när en utomstående lärare kikade in i klassrummet under tiden de höll på med en spännande del av ett projekt och läraren sa att hon "-aldrig sett er så engagerade i skoljobb".
Mer är så säger jag inte. Det får ni ta reda på själva! ;) Är man det minsta intresserad av läraryrket/ledarskap etc. tycker jag man ska läsa den!
(null)

Mac'n Cheese, kind of...
Ända sen jag provade Macaroni and Cheese för första gången, när jag var Au-pair, har jag älskat det. För den som inte vet vad det är kan jag berätta att det är i princip pasta blandat med smält ost, en mycket vanlig rätt här i Usa.
När jag för en tid sedan sprang på den här makapären som kallas Spiralizer så tyckte jag att det skulle vara spännande att prova en ny variant av denna goda rätt, nämligen...(trumvirvel) ...Veg'n Cheese! Grönsaker och ost! Detta experiment genomfördes därför idag och ja, helt tokigt blev det inte ;)
Kokade broccoli tillsammans med morötter och zuccini som fått sig en omgång av spiralizern.
Därefter smälte jag Extra Sharp Cheddar tillsammans med mandelmjölk och grädde samt kryddade med svartpeppar och cayennepeppar. Sen blandade jag ihop grönsaker och "ostsås" och så var det klart. Till detta serverades grönkål (mycket fibrer!) och stekt korv med hög fetthalt.
Bildresultat för spiralizerSpiralizer (Lånad bild) 
 
 
 Grönsakerna kokas (egentligen ska de nog bara ångas, men så blev det inte idag).