Desirée

Höstmys
Rörde ihop en liten smulpajsdeg till fredagens eftermiddagsfika. Fri från gluten och vitt socker!
Den blev riktigt god om jag får säga det själv, och det doftade ljuvligt av kanel i hela lägenheten medan det hela var inne i ugnen.
 
Recept ca 4 portioner:
1/2 dl rapsolja eller rumsvarmt smör
1/2 dl mandelmjöl
1 dl havregryn (gärna glutenfria)
1 dl kokosflingor
1/2 dl pumpakärnor
1 1/2 msk kanel
1/2 tsk vaniljpulver
2 st äpplen (gärna svenska)
 
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop matfett och torra ingredienser till en grynig "deg".
2. Tvätta och skiva eller tärna äpplena och strö kanel över dem. 
3. Blanda samman äpplen och smuldeg och fördela i små portionsformar.
 4. Grädda i 20 min.
 
Servera med keso eller vispad grädde.
Vill man ha något sötare smak så kan man ringla lite honung över innan gräddning.
 
 
 
 Innan gräddning
 
 
 
 
/Desirée
Exkursion Omberg-Tåkern
 
I torsdags trotsade jag en trött och matt kropp för att dra iväg på äventyr med klassen. Det var en fantastikt fin dag med stopp på lite olika ställen kring Tåkern och Omberg. Jag låter bilderna tala för sig själva helt enkelt.
 
Tåkern, en oligotrof sjö
 
Naturrum- Tåkern
 
Väversunda kyrka
 
Alvastra klosterruin
 
 
 
 
 
Nyckelpigor fanns det gott om i Stocklycke, där vi hade lunchpaus
 
Västra väggar- Omberg
 
Borghamn
 
Denna följde med hem ;)
 
/Desirée
 
 
Rehab för orkidéer
Jag tycker att jag varit ganska bra på att sköta mina orkidéer och har aldrig haft problem med dem. Men när 4 av 5 bestämt ska va på "rehab" samtidigt och i flera månader i streck är det inte roligt längre. 
Igår tipsade en kompis mig om denna artikel på aftonbladet. Kan verkligen vara värt att testa. I'll keep you posted ;)
 
 
/Desirée