Desirée

Höstmys
Rörde ihop en liten smulpajsdeg till fredagens eftermiddagsfika. Fri från gluten och vitt socker!
Den blev riktigt god om jag får säga det själv, och det doftade ljuvligt av kanel i hela lägenheten medan det hela var inne i ugnen.
 
Recept ca 4 portioner:
1/2 dl rapsolja eller rumsvarmt smör
1/2 dl mandelmjöl
1 dl havregryn (gärna glutenfria)
1 dl kokosflingor
1/2 dl pumpakärnor
1 1/2 msk kanel
1/2 tsk vaniljpulver
2 st äpplen (gärna svenska)
 
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop matfett och torra ingredienser till en grynig "deg".
2. Tvätta och skiva eller tärna äpplena och strö kanel över dem. 
3. Blanda samman äpplen och smuldeg och fördela i små portionsformar.
 4. Grädda i 20 min.
 
Servera med keso eller vispad grädde.
Vill man ha något sötare smak så kan man ringla lite honung över innan gräddning.
 
 
 
 Innan gräddning
 
 
 
 
/Desirée
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress