Desirée

A Very Much Appreciated Weekend! <3
Eftersom jag inte har några schemalagda lektioner på fredagar så kan man anpassa dagen lite hur man  vill. I fredags åkte jag och en kompis, Becca, o åt brunch på ett supermysigt ställe i Fort Worth vars interiör gjorde att man trodde man befann sig i en film från 50 talet. En riktig diner dvs! Här serverar de frukost hela dagen och vilken frukost sen! Visst, inte mycket går upp mot en fräch härlig hotellfrukost i sverige men det är verkligen inget fel på typisk amerikansk frulle alltså! Jag beställde En Stockyard Omelet med massor av ost, bacon, beef, sausage osv. Och tomat och avokado bredvid. Så gott verklige, och mättande, och trevligt!! :)
 
Väl hemma igen var det plugg som gällde. Skrev på en mindre uppsats som skulle lämnas in på lördagen. Kan inte riktigt vänja mig vid att ha deadline på en lördag men men. När jag blev klar med den, på lördagen, hade jag inte varit ute på hela dagen så jag tog en springtur för att rensa huvudet lite. Fanstastiskt att kunna springa i shorts och linne utomhus i Mars månad! Underbart!
Senare på eftermiddagen besämde jag mig för att ta bussen ner till downtown och bland annat besöka Target. Jag fick med mig Michelle också, en norsk utbytesstudent som gör sin sista termin på lärarprogrammet. Hon har till och med redan fått anställning i Norge, så när hon är klar här i Maj åker hon hem och tar examen och sen börjar hon sin karriär som lärare! Tänk när det blir verklighet för en annan...
 
Efter shopping på Target tog vi en Uber hem och lämnade grejerna för att dra vidare på "bio" på TCU. De visade Pitch Perfect 3. Men fy så trötta vi var. Och filmen var kanske inte jättebra heller... tror dessutom inte jag sett tvåan haha. Jaja, det va ju kul ändå. Men på väg hem kände jag hur benen knappt bar mig och som tur var mötte vi en "Froggie 5-0". "Vad är det?" undrar ni säkert. Jo det är golfbilar som körs runt på campus av studenter på kvälls-och nattetid. Det är alltså studenter som jobbar extra med detta för att andra studenter ska kunna komma hem säkert och tryggt! Man kan ringa ett nummer så kommer de och hämtar upp en, eller så bara möter man dem, som vi gjorde, och får åka med! Kalasbra!
 
Nästa dag då, Söndagen. Palmsöndagen dessutom. Ja, jag gick till kyrkan och efter gudstjänsten pratade jag med några bekanta där som jag inte sett på länge. De är alltid så trevliga :) Tacksam för dem! Sen gick jag hem och jag och Julie och Joey fixade ordning Våffelbrunch, våffeldagen till ära. 
Det var i veckan det slog mig att vi såklart måste ha våfflor på söndagen! Men vi hade ju inget våffeljärn... Som tur är har vi en fb-grupp för alla som bor här i Leibrock Village och där slängde jag ut frågan om jag kunde få låna någons. Snabbt fick jag svar från en amerikans kille som "järna" lånade ut sitt. Han tillade dock att det gav formen av en storm trooper! Haha! Inte mig emot tänkte jag, Star Wars fan som jag är. Sen visade det sig att hans flickvän går till samma kyrka som jag här i Fort Worth! Världen är liten även här :)
 
Helgen var inte slut där, utan efter att ha ätit oss mätta på våfflor (sockerfria för mig såklart) och turkey-bacon och jordgubbar och blåbär och intagit kaffet, så promenerade vi i den 30 gradiga värmen ner till Fort Worth Botanic Gardens. Det är gratis att gå in där och man kan ha med sig picnic och njuta bland blommor och blad och fontäner och sköldpaddor. Sen kan man även gå in i den Japanska trädgården vilket jag verkligen rekomenderar! Jättefin omgivning med vattenfall och små mysiga trädkojor och broar etc. Den delen får man dock betala en liten slant för ;) 7 dollar tror jag det var.
Väl hemma på kvällen hade vi vår weekly "Friends Night", dvs, vi är tre vänner som tittar på "friends". En tradition på söndagskvällar helt enkelt.
 
Tack för mig för den här gången!
 
 
Får lite "Peach Pit"- feeling, ni vet stället de alltid äter på i serien Beverly Hills :) Länge sen jag såg den nu. Måste kolla igen! En av mina favoriter ju!
 
 
Brunch med Becca på Vickery Cafe :)
 
Jag och Michelle
 
Trinity River
 
Downtown Fort Worth
 
UBC :)
 
:)
 
Våffelbrunch
 
The Japanese Garden
 
 
 
 

 
 
Spring Break pt. 5
 
 
Mitt på The National Mall ligger The Smithsonian Institute. Eller som byggnaden heter, The Smithsonian Castle. Jag var inte inne där men det räcker ju nästan att se det utifrån ;) Pampigt!
 
 
Mitt emot nästan, ligger Museum of American History. USAs historia från början till slut. Eller inte "slut" men till idag ;)
Sist jag var här tog jag mig tid att gå igenom typ alla utställningar, men de ändras ju såklart. Den här gången gick jag igenom bara en bråkdel. Men de har väldigt mycket roligt att uptäcka.
 
 
 
Denna flagga möts man av i foajen när man kommer genom securityn.
 
 
Här finns även the Batmobil ;)
 
 
Några "riktigt" amerikanska grejer som i princip aldrig ändrat utseende från det att det var prototyper.
 
 
Vet inte vad jag tog kort på här faktiskt...
 
 
Kentucky Fried Chicken (KFC), och Hotellkedjan Howard Johnsson är amerikanskt så det bara osar om det! Talrikarna är från hotellkedjans servis och även nycklarna hör dit. 
 
Ett "modernt" kylskåp. Många nya uppfinningar och köksprylar dök upp där på 1900talets första hälft. De skulle hjälpa hemmafrun att hålla ännu bättre ordning och reda i köket och hemmet. Dock blev det nästan mer jobb och stress med dessa eftersom pressen på att hålla ju "ännu bättre ordning och reda" blev högre.
 
 
På 50talet blev detta på bilden alltmer vanligt. "The True Highschool Experience" kanske man kan kalla det. Allting med school dance (skoldans), prom (bal), year book (årsbok) etc. "Teen Markets" står det på glasmontern.
  
Japp, snart hamnar din iphone4 på museum pappa ;) Det är en Iphone 3 där i mitten...
 
Told ya ;)
 
Den äldre versionen av denna Walkman hade min morfar. Och sen fick min bror ta över den i unga år haha.
 
 
Här är en modell av ett hus från äldre dagar. Jag tror det ska visa ungefär hur det var under andra världskriget.
 
Nu har jag vandrat iväg mot China Town. Ni ser "porten" längre bort i bild.
 
 
Dålig, suddig bild, tyvärr.
 
 
Extraodinärt övergångsställe ;)
 
Tesla!
 
Detta är City Center. Här finns alla de exklusiva butikerna. Här gör man sin fönstershopping.
 
 
Ny dag! Dags för nästa museum! Air and Space Museum! :D
 
 
Ledsen att jag inte kommer kunna förklara exakt vad alla prylar är... 
 
 
 
 
 
Jag följde med på en av de guidade turerna som erbjuds gratis. Och i detta rummet ser ni bröderna Wright's verk.
 
Det här är deras första flygplan. Fattar ni? Wright's första flygplan. Det är lika med det första planet som nånsin flugit. Det var i alla fall de som tog patent på det hela.
Man har bytt ut linneväven på vingarna.
 
detta var deras prototyp. Ett miniatyrplan som flögs som en drake. 
 
 
Bröderna Wright drev från början en cykelaffär/cykelverkstad. Sen blev det flygplan på heltid.
 
 
 
 
Ett av deras plan. Tror det var detta som var först med att flyga tvärs över USA. Piloten var med i en tävling där man kunde vinna ett pris (minns inte vad det var) om man flög sträckan på ett visst antal dagar. Han misslyckades med tidsplanen och krashade hela 16 gånger innan han tillslut kom fram i Pasadena i Kaliforninen, 19 dagar för sent.
 
"The Spirit of Saint Louis". Detta är planet DET plan som Charles Lindberg flög över atlanten. Den första turen äver atlanten som lyckades.
 
 
Det röda planet i bakgrunden flögs också över atlanen. Av en kvinna, några år senare. 
 
 
Här ser ni det lite närmare.
 
Om man i framtiden ska åka som turist i rymden, så kan det bli i en farkost liknande denna.
 
 
En exakt kopia av Den "farkost" som Armstong med vänner landade på månen med i slutet på 60talet. Den här skulle användas på ett eller annat sätt men det slutade med att den inte behövdes och nu finns den här på Smithsonian. När Nasa är "färdiga" med alla sina forskningar och försök och allt vad det är så vill de inte ha kvar grejerna och då har Smithsonian första ching att bara välja och vraka.
 
 
Den runda bollen med strån eller antenner, det är en Sputnik. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och så här kunde ett flyg crew se ut i tidigare år, Och det för det väl nu för tiden också, ungefär. 
 
Spring Break pt. 4
På söndagen var planen att besöka en kyrka som tillhör Hillsong Church, men det visade sig vara 40 min promenad från boendet så jag hoppade över det. Jag tog mig istället till Capitol Hill, men passerade även Union station för stt uppleva lite gamla minnen. 
Avslutade dagen med History of American Indian Museum.

(null)
Minns att vi var på union station några gånger och vid alla de tillfällena var det nåt som hände haha. En gång skulle vi (jag och au pair-kompisarna) åka med en 6am buss därifrån till NYC och vi blev såååå sena där på morgonen pga att tunnelbanan inte gick som vi trodde. Vi fick ta en buss som var så seg som jagvetintevad och sen en taxi för att till slut komma fram till union station typ 5:55am! Det va en sån där taxiresa som man bara ser på film ni vet när en typ ropar "follow that car" fast vi sa istället "så fort som möjligt till union station!".

 
 Här följer ett antal selfies vid the capitol ;) med the Washington Monument i bakgrunden.

 
 
 
 
 
 Supreme Court

 Andra sidan av the capitol building.

 Till höger sitter the Senate och till vänster the House.

 Museum of American Indian History.

Häftig byggnad.

 
 
 Här var en utställning över olika saker, varumärken etc. man möter i vardagen i USA som på ett eller annat sätt har koppling till eller ursprung indian-kulturen.

 
En annan del av museet. Detta är fjädrar från en örn, som fick bäras om man gjort något enastående för sin klan. Ungefär.

Här handlade det om Inkaindianer och bl.a. deras fantastiska hantverk som syns i t.ex denna hängbro. Skulle ni våga gå på en sån?

 "Tree of friendship" . En typ av fredsmäklande mellan Oneida triben och general George Washington.
 
-.-