Desirée

Utelåst

Det började med att jag glömde min keps, scarf och paraply i bilen igår efter baby showern. På ditvägen satt jag i baksätet och då fick grejerna ligga kvar där... På hemvägen satt jag fram och glömde såklart bort dem... typiskt!

Vi bestämde iaf att Libby, som jag åkte med, skulle komma o återlämna sakerna till mig idag och när hon väl var här utanför tänkte jag att nu springer jag ut snabbt och sen in igen och fortsätta med plugget. Så jag tog tag i nycklarna och passer-kort (Vår dörr till lägenheten låser sig utifrån så man måste alltid ha nyckel). Mobilen behöver jag ju inte tänkte jag, så den fick ligga kvar på laddning.


Jag springer ut och möter upp Libby och jag får mina grejer och sen direkt tillbaka in i huset. Trodde jag ja. Lättare sagt än gjort.

Jag upptäcker att passerkortet för att komma in i huset inte ligger där det ska... Jag har alltså nycklarna till lägenheten men inget passerkort till husets ytterdörr. Nån gång ska väl vara den första tänkte jag och överväger om jag ska knacka på grabbarnas fönster och be dem öppna eller om jag ska springa bort till Noor och Michelle och slå två flugor i en smäll eftersom jag inte sett dem på flera dagar...


Jag bestämde mig för det senare och som tur var var det fantastiskt fint och soligt väder idag så det blev en liten solskenspromenad haha.

Väl framme vid deras hus och fönster (de bor på första våningen) knackar jag på och ropar efter dem. Inget svar. Jo! I köket sitter Noor med hörlurar och skypar. Hon får syn på mig och jag berättar vad som hänt. Hon erbjuder sig att låna ut sitt kort och eftersom det sitter nät på alla fönsterrutor så måste hon alltså gå ut med kortet till mig. Så snällt!

Ja, då var det bara det att nu låste även hon ut sig. Haha! Här står vi då, jag med nyckel till min lägenhet och Noor med passerkort och ingen nyckel. Hon har dessutom inga skor och i köket står datorn med Skypesamtal o väntar. Hur gör vi? 


Noor ropar genom nätet på det öppna köksfönstret till sin kompis i datorn att de får höras en annan dag. Sen går vi bort till mitt hus, går in med hennes kort, in i min lägenhet, kontaktar Michelle (Noors rumskompis) som sitter på biblan. Jag berättar vad som hänt och hon får sig ett gott skratt. Och eftersom det var jag som orsakade problemet i första hand så får jag gå iväg till biblan och hämta Michelles nyckel så att Noor kan komma in till sig. 


Och allt började med mina glömda prylar i bilen! Sååå klantigt haha!!Här har vi kommit i till min lägenhet och jag har precis hittat mitt passerkort. Det låg löst i min handväska haha.


Baby Shower
Har funderat på vad termen egentligen står för. Det skulle kunna betyda Baby Shower- BebisVisning? alltså att man visar upp bebismagen? Eller att man "dushar" (Överöser?) den blivande modern med bebisgrejer/bebispresenter? Ja, det är nog bäst att jag stannar där. Får helt enkelt leva med att det kort och gott heter Baby Shower :)
Idag var jag alltså på en sådan för första gången. Det är en vän från Chi-Alpha som väntar sitt 2a barn, en liten baby girl.
Det var verkligen så gulligt och sött som man kan tänka sig haha. Fint uppdukat med fruktfat, cupcakes, popcorn, pretzels osv osv. Och huset var dekorerat med balonger och girlanger. 
Några hade förberett lite lekar och så var det även allmänt mingel. Mysigt :)
 
Presenthörnan
 
Presentöppning. Lägg märke till The coffee bar i högra hörnet! 
 
 
 
Girlangerna ramlar ner... det måste gått vilt till på den här baby showern?
 
 
Jag och Alicia :)
 
The Year Book of 2018
Veckorna går fort! 
I dag var det sista chansen att ta sitt foto till The Year Book. Jag hade nog inte tänkt göra det egentligen men ångrade mig snabbt och fick med mig roomie och en av grabbarna från Nederländerna. De båda räknas som "seniors" eftersom de tar examen i vår när de kommer hem till sina home countries och därför fick de fotas med gown och cap och certifiate osv. "Lilla" jag är ju bara en "Junior" (har ett år kvar efter dena termin) så det blev casual clothes för mig... Hade jag vetat innan att jag skulle ändra mig och vilja vara med kanske en hade gjort sig till lite extra och tagit på sig nåt annat... Men å andra sidan, det är upplevelsen som räknas och hela den här USA-grejen är ju bara sååå rolig!
Fotograferna var säkert supertrötta efter att ha stått dag ut och dag in i en vecka och bara fotat men ändå skämtade de glatt med oss och sa till om tröjan hade konstiga veck eller håret låg konstigt, men det hör väl till arbetet förstås så inte bilderna blir hur som helst.
Övriga studenter som stod i kö efter oss måste fått sig ett gott skratt åt hur excited vi var för att få vara med i THE YEAR BOOK! Kul om man kan glädja någon.

 
Det roliga slutar inte här utan, efter plugg på biblan blev det matlagning hemma och även upphämtning av paket! Se bilder nedan.
Ha nu en fortsatt fin lördag alla!
 
Här "signar" vi upp. 
 
 
Flash back till när man tog skolfoto i grundskolan haha.
 
 
Glada ihågen för att få vara del i TCUs historia :D (Joey, Julie, och jag)
 
 
Träffade en kompis på vägen hem. Det finns ekorrar precis överallt här!
 
 
Sen blev det lax...
 
 
...i ugn med blomkål och grönkål...
 
 
...och broccoli och sötpotatis!
 
Lax är nog en av mina favoriter. Säger så om många olika maträtter, men det är väl för att jag gillar det mesta kanske.
 
 
Inte nån glamourös sko till utseendet kanske, men åååh vad sköna de är! Älskar dem!