Desirée

TGIF
Idag blev det citronmarinerade laxbitar i ugn serverat med rotfruktsmynt och vitlök-och basilikasås till lunch.
Japp, fint ska det va'! Nä, men skämt och sido, man måste ju äta och då kan man ju försöka "lyxa" till det litegrann i alla fall.
 
Recept för 2 port
 
Laxbitar:
- 2 st laxbitar
- 2msk sesamfrön
- 1 vitlöksklyfta
- Purjolök
- 1/2 pressad citron
- Salt & peppar, efter behag ;)
 
Rostade rotfrukter:
- 2 "normalstora" morötter
- 2 "normalstora" palsternackor
- Rapsolja
- Timjan
- Salt & peppar
 
Sås:
- 1 dl creme fraiche
- Pressad citron
- 1 vilöksklyfta
- Hackad basilika
- 2 tsk pumpakärnor
 
Instruktioner:
-Pressa citron i en ugnssäker form och placera laxbitarna däri. Strö sesamfrön, hackad purjolök och vitlök ovanpå. Pressa ytterligare citronsaft över, samt salt och peppar. Gratinera i ugnen i 20-25 min i 200 grader.
 
-Skala rotfrukterna och skär dem i "pengar". Placera dem på plåt med bakplåtspapper. Ringla rapsolja över och se till att de ligger "en och en" (för att de ska bli något krispiga). Salt och peppar efter behag. Placera i ugnen när laxen har ca 12 min kvar.
 
- Hacka basilikablad, pumpakärnor och vitlök fint. Blanda med creme fraiche och citronsaft. Såsen serveras kall.
 
 
 
 
 
Ljuset var inte det bästa när bilden togs. Därför ser det bränt ut ;)
 
Om ni undrar varför det hela tiden dyker upp massa mat och recept här på bloggen så handlar det väldigt mycket om att jag själv ska kunna ha en receptbank att gå tillbaka till och plocka ifrån. De flesta recept som hamnar här är ju glutenfria och fria från vitt socker. Mycket är taget från paleokost och sen har jag kanske modifierat recepten litegrann. Därför tycker jag det är så bra och smidigt att bara klicka sig in här och kolla vad jag har gjort tidigare.
 
/Desirée
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress